Project RaceMINI 2

MINIspeed staat bekend vanwege haar ruime aanbod aan onderdelen voor uw MINI model. Denk daarbij aan delen die we op uw straatauto kunnen monteren of die u uitkiest voor uw racebolide. In samenwerking met Beek Auto Racing hebben we twee race MINI’s opgebouwd welke een groot reeks aan onderdelen bevatten. Een groot deel van deze onderdelen kunt u direct via onze webwinkel hier bestellen en aanschaffen.

RaceMINI 2 is in de werkplaats van Beek Auto Racing in Den Haag gebouwd. De basis van de MINI is ee eerste generatie chassis en body, welke is gespoten in oranje en opgebouwd met een groot aantal delen. Via deze pagina en het overzicht hieronder kunt u zelf uitzoeken welke delen we hebben gebruikt, hoe deze zijn toegepast en daarbij ook direct doorklikken naar de productpagina’s via de bolletjes in de afbeeldingen. Mocht u een product niet in onze shop vinden, neem dan gerust even contact met ons op.

> Exterieur

De basis van de track MINI is een 1ste generatie body en chassis welke volledig is opgebouwd met nieuwe delen vanuit onze MINIspeed shop of delen die van donor MINI’s kwamen. De exterieur highlights zijn het carbondak en de kunststof zijschermen met luchtuitlaten, welke bij ons op aanvraag kunnen worden besteld.

Kleinere delen zijn onder andere de aerocatch motorkapsluiting, de sluitingveren voor de achterklep, de achterruitenwisser delete, de sleepoog voor & achter, en de remkoeling brake ducts in de voorbumper. De MINI rijdt op 17 inch ATS velgen welke helaas niet meer leverbaar zijn en Dunlop 205/620 R17 track slicks. Achter de velgen vindt u een Tarox big brake remkit met endurance compound remblokken.

> Motorruimte

In de motorruimte vindt u een grote verscheidenheid aan onderdelen uit onze MINIspeed shop. Als eerste is de motor opgebouwd door de specialisten van Beek Auto Racing en uitgevoerd met de volgende specificaties; stalen drijfstangen, gesmede zuigers, Catcams 469 nokkenas, 17% pully, vast vliegwiel en een standaard compressor.

Naast de custom motor hebben we een groot aantal extra delen geplaatst waaronder een;

Qua uitlaatsysteem werd de keuze gemaakt voor een combinatie bestaande uit een RVS uitlaatuitspruitstuk 4-2-1, welke door het team van Beek Auto Racing zelf is ontwikkeld en een Milltek uitlaatsysteem.

> Onderstel & Differentieel

Bij het bouwen van een tracktoy is het van essentieel belang dat het onderstel, de balans en de keuze voor het juiste differentieel goed op elkaar worden afgestemd. In het geval van RaceMINI 2 hebben we gekozen voor een Wavetrac sperdifferentieel in combinatie met een groot aantal ondersteldelen en een KONI cupset met schokdempers plus veren. De afstelling van het onderstel en wegligging is door de specialisten in de werkplaats van Beek Auto Racing doorgevoerd.

De andere delen zijn:

> Interieur

Aan de cabine waarin de berijder van de MINIspeed RaceMINI 2 zijn driving fun beleefd, hebben we extra aandacht besteed. De voornaamste delen die u op de foto’s ziet zijn de Corbeau stoel voor de bestuurder, de Coolerworx short shifter, de Wiechers rolbeugel, de LUKE racegordels, de Odyssey race accu en het Ltec stuurwiel. Naast deze delen vindt u nog een aantal andere onderdelen, die in onze webwinkel verkrijgbaar zijn waaronder; de Rennline pedalenset en de afneembare quick release stuurkoppeling van Rennline.

De volgende delen in het interieur kunt u via onze contactpagina aanvragen en bestellen:

  • Batterij-isolator
  • Cabriosteun verstevigingen
  • EMU ADL 7 inch scherm
  • GPS module EMU
  • Grayston hoofdstroomschakelaar
  • Kenwood mobilofoon installatie
  • Ltec binnenspiegel met steun
  • OMP brandblussersysteem
  • Stuurwiel ophangen
  • Tillett racestoel

Project_RaceMINI_06

> Fotogalerij

Via onze fotogalerij krijgt u een nog beter beeld van ons RaceMINI 2 project. Kijk gerust even door alle foto’s heen en mocht u specifieke vragen hebben dan horen we dat natuurlijk graag. Neem op dat moment contact met ons op.