Retouren & Service

Bestelling retourneren

Binnen een termijn van 7 werkdagen heeft u een wettelijk recht om zonder opgaaf van redenen de overeenkomst te ontbinden. MINIspeed ondersteunt de mogelijkheid enkele of alle artikelen binnen een bestelling te retourneren.


Verzenden van retourzending

U kunt een (of meerdere) artikel(en) retourneren naar het adres dat u vindt in de voetnoot van deze pagina of op de contactpagina. Bij het retourneren van een artikel is het belangrijk dat u het artikel goed verpakt, zodat wij het artikel onbeschadigd ontvangen. Indien mogelijk in de originele verpakking. Zend ook de originele, meegezonden factuur mee terug, en geef aan welk artikel u retourneert.

Als u uw artikel(en) retourneert, moet u wel zelf de (pakket)kosten betalen. U kunt de artikel(en) ook bij ons langs brengen. U kunt de verzendkosten terugontvangen als de retourreden een verkeerde levering of defect artikel was. Voor meer informatie omtrent dit onderwerp, neem gelieve contact met ons op.


Retourneringstermijn

U kunt artikelen tot 14 dagen na ontvangst retourneren. Om gebruik te maken van dit recht, moet het artikel intact zijn en met alle etiketten in de originele verpakking zonder sporen van gebruik teruggestuurd worden. De betreffende artikelen mogen geen schade hebben of zijn geïnstalleerd in uw MINI. Na ontvangst van de retourzending wordt de zending verwerkt en de artikelen gecontroleerd. We sturen u een mail ter bevestiging.

Als het artikel beschadigd is, kan het artikel wel retour gestuurd worden, maar kunnen de kosten van de waardevermindering op u worden verhaald. Als het artikel beschadigd is bij ontvangst, kunt u het natuurlijk wel zonder bijkomende kosten retourneren.


Terugbetalen bij retourneren

We betalen u terug zodra we uw retourzending goed ontvangen en verwerkt hebben. We sturen dan een mail ter bevestiging. Dat is meestal binnen vijf werkdagen nadat u geretourneerd hebt. We proberen binnen drie werkdagen na verzending van de e-mail het bedrag te retourneren.


Bestelling ruilen

Heeft u een verkeerd / beschadigd / defect / incompleet artikel ontvangen of wilt één of meerdere artikelen ruilen voor een ander artikel? Neem dan contact met ons op en we zorgen voor een passende oplossing.


Overige vragen

Heeft u een andere vraag over het retourneren van uw bestelling? Neem dan contact met ons op.

Opmerking: De algemene voorwaarden prevaleren altijd boven de genoemde punten op deze pagina! U vindt de algemene voorwaarden op onze webshop.