Welke MINI softwaretuning wilt u?

Vanuit u als klant krijgen we zeer regelmatig de vraag welke softwaretuning en/of hardware-aanpassing u moet kiezen om het aantal pk’s te verhogen van uw motor, welke resultaten de tuning levert in relatie tot uw MINI en wat we in samenwerking met Beek Auto Racing kunnen realiseren voor u.

Om dergelijke vragen af te vangen en u beter te informeren hebben we op deze pagina een overzicht gemaakt welke u volledig informeert omtrent de diverse motortuning-mogelijkheden. Vergeet niet onze pagina met veel gestelde vragen te controleren. Wellicht hebben we het antwoord op uw brandende vraag daar al vermeld.

Als we het woord tuning gebruiken dan denken we voornamelijk aan de software tune die in de ECU (ook wel on-board computer) van uw MINI geladen wordt of tuning op maat waarbij we de tuningfile afstemmen op specifieke aanpassingen van uw MINI. Denk daarbij aan bijvoorbeeld punten zoals een grotere turbo, grotere compressorpulley, Aquamist sproeiers, nitros injectie, etc. Beek Auto Racing heeft in haar werkplaats een grote diversiteit aan creaties voorbij zien komen.

Aan de hand van enkele stappen laten we u door de tuning van uw MINI heenlopen. De eerste vragen die u zichzelf moet stellen zijn:

 • Wat is uw budget voor tuning?
 • Welke MINI heeft u? (bezoek deze pagina voor een antwoord op deze vraag)
 • Is uw MINI en motor in goede staat?
 • Wat is uw intentie met de motortuning?

Als u deze vragen duidelijk heeft voor uzelf, bezoek dan onze categoriepagina voor de diverse tuningstages en kies uw stage:

Op deze categoriepagina’s vindt u een overzicht van tuningstages voor uw geliefde bolide. We hebben stages voor diesel en benzineauto’s. Een tuningstage loopt van stage I tot stage VII en is als volgt onderverdeeld. De montagetijd van iedere stage hebben we per stage tussen de haakjes vermeld. Montagekosten zijn 80 EUR per uur exclusief BTW:

 • Stage IECU software remap (Wachttijd 1-1,5 uur)
 • Stage IIECU software remap (Wachttijd 1-1,5 uur) + montage van een verbeterde interkoeler (1 uur)
 • Stage IIIECU software remap (Wachttijd 1-1,5 uur) + montage van een verbeterde interkoeler en sport nokkenassen (4 uur)
 • Stage IVECU software op maat (2-2,5 uur) + bijvoorbeeld Fase 1 turbo, verbeterde interkoeler of verbeterde compressorpulley (8 uur) + rollenbanktest (1/2 uur)
 • Stage VECU software op maat (2-2,5 uur) + bijvoorbeeld Fase 2 turbo, verbeterde interkoeler of verbeterde compressorpulley (8 uur) + rollenbanktest (1/2 uur)
 • Stage VIECU software op maat (2-2,5 uur) + bijvoorbeeld Fase 2 turbo en/of verbeterde compressorpulley plus eventueel een complete motorherbouw (8 uur) + rollenbanktest (1/2 uur)
 • Stage VIIUltieme tuningstage – Prijs alleen op aanvraag naar aanleiding van een offerte-aanvraag

Alle softwaretuning-producten worden in huis bij Beek Auto Racing ontwikkeld en eventueel aangepast naar de wensen van de klant. Hierdoor heeft u de zekerheid van een goed en duurzaam product. Een ECU software remap wordt uitgevoerd door middel van een laptop die op uw on-board computer wordt aangesloten. De installatie van de software kost ongeveer 1-1,5 uur en er zijn geen overige montagekosten. Het is klaar terwijl u wacht! Naast de tuning kunt u ook een vermogensmeting op de rollenbank laten uitvoeren. U kunt een afspraak inplannen via deze pagina of bij uw order van de tuningstage aangeven dat u een vermogensmeting wilt uitvoeren. De kosten zijn €75,00 per meting.

We brengen geen kosten in rekening wanneer u een andere of hogere softwarestage wilt installeren op uw MINI. Dus zodra u bijvoorbeeld na stage 1 softwarestage 2 wilt installeren, zullen wij u geen kosten in rekening brengen. Er worden ook geen kosten in rekening gebracht voor updates of het opnieuw installeren van de tuningsoftware voor of na dealerupdates. We voeren ook gratis een lektest uit om te onderzoeken of uw motorblok en de zuigers in goede staat verkeren. Is de uitkomst van de test positief dan zullen we de tuning doorvoeren.

Let op! U dient rekening te houden met feit dat bij elke wijziging van de software die niet door de BMW dealer wordt uitgevoerd, de fabrieksgarantie van uw MINI kan komen te vervallen.

Rollenbankdag

Vrij programmeerbare ECU

Naast beide genoemde opties bieden we ook de mogelijkheid tot het het programmeren van een vrij programmeerbare ECU waarbij we het originele motormanagementsysteem vervangen door een nieuwe vrij programmeerbare oplossing. Op deze manier passen we de prestaties van uw auto aan naar eigen wens en volledig op maat gemaakt.

Deze methode van ‘chiptunen’ biedt veel meer mogelijkheden bij het plaatsen van hardware-oplossingen en upgrades zoals, andere turbo’s, interkoelers, of bijvoorbeeld grotere injectoren. De programmering van een vrij programmeerbare ECU wordt vooral toegepast bij race- en rallydoeleinden, maar voor straattoepassingen hebben we ook mogelijkheden beschikbaar binnen onze genoemde stage VII. Stuur ons even een bericht als u interesse heeft in deze oplossing.


Pops & bangs

Wilt u dat uw auto luide knallen maakt tijdens het wegrijden? In samenwerking met Beek Auto Racing levert MINIspeed de mogelijkheid voor het toevoegen van pops & bangs of ploffen uit uw uitlaatsysteem. Het fenomeen wordt ook wel Pops & Bangs, Crackles, Burble on overrun of Schubblubbern genoemd. We passen het toe door middel van een ECU software tune, die geïnstalleerd kan worden op uw eerste, tweede en derde generatie MINI.

Deze toepassing heeft geen nadelige gevolgen voor uw MINI als een aantal punten in acht neemt! Het is aan te raden om eerst uw uitlaat, spruitstuk en/of downpipe aan te passen om een betere resultaat te krijgen. Pops & bangs toepassen op auto’s met een GPF of OPF filter is niet aan te bevelen. De filters dempen de pops & bangs en in sommige gevallen heeft het een negatieve impact op de werkwijze van de filters.

Pas dus eerst uw uitlaat aan en dan voegen we graag pops & bangs toe aan uw MINI. Als u uw uitlaat aanpast, start dan altijd aan de achterkant van uw MINI en werk naar voren. U moet bijvoorbeeld geen catless downpipe monteren terwijl u nog gebruik maakt van een OPF of GPF filter in de uitlaatlijn!


Alles duidelijk? Bezoek dan onze categoriepagina voor de diverse tuningstages en kies uw stage:

Nog steeds vragen? Neem dan gerust met ons contact op via het contactformulier. U kunt in het formulier aangeven welke stage u graag wenst en eventueel in overleg met onze specialisten doornemen welke merken en/of producten we daaraan zouden kunnen koppelen. Vermeld in alle gevallen de nummerplaat van uw MINI! Vergeet ook niet onze pagina met veel gestelde vragen te controleren. Wellicht hebben we het antwoord op uw brandende vraag daar al vermeld.