Geplaatst op

Manic Motorsport – Tuning voor Pro’s

Manic Motorsport Slider

Welkom bij Manic Tuning, ontwikkeld door Manic Motorsport en een begrip in de MINI wereld. Onder andere bekend vanwege de BBQ mode en de ruime verscheidenheid aan opties en volledige vrijheid bij het inrichten van de bespoke map is Manic een welkome aanvulling in het aanbod aan producten naast onze bestaande eerste, tweede en derde generatie MINI tuningstages.

In samenwerking met de Engelse fabrikant levert MINIspeed een technologie waarbij nieuwere ECU files worden ingeladen op de ECU in uw MINI Cooper S, JCW of GP met N14 of N18 motor. Door middel van een SPS switch die in de ODB2 poort van uw MINI wordt geplaatst, kunt u vrij eenvoudig wisselen tussen de vier verschillende maps of modi die standaard door Manic zijn ontwikkeld. Groot voordeel is dat de MINI binnen enkele seconden teruggezet kan worden naar stock.

Manic Motorsport SPS Switch (7)

Het flashen en switchen van dergelijke mappen komt nergens anders in de markt voor. Het grote voordeel is dat de ECU niet meer geopend hoeft te worden. U kunt de ECU zo inladen bij onze partner Beek Auto Racing door bij ze langs te rijden of de ECU op te sturen. Switchen is een paar seconden werk met de SPS switch, die na het wisselen uit de poort wordt verwijderd.

De Manic engineers hebben de specifieke software uitgebreid getest. De software is ontwikkeld in relatie tot regionale specificaties, rekening houdend met milieu- en brandstofkwaliteit en de levensduur van uw MINI. Door de nauwe relatie met enkele toonaangevende merken en fabrikanten kan Manic Motorsport op ieder moment de juiste softwareoplossing ontwikkelen.

Manic Motorsport Logo (960x960)

Binnen MINIspeed bieden we drie productniveaus aan waarbinnen u kunt kiezen. Laten we eens door de opties lopen:

On/off Tuning by Manic Motorsport

Manic X is het kleine broertje van de Pre-Set Tuning met vier specifieke stages. Manic X heeft één prestatiemodi plus een stock modus, en is alsware de eerste stap in de wereld van Manic tuning geschikt voor alle brandstoftypen in uw regio en voor auto’s die niet of nauwelijks zijn aangepast. Een upgrade die u zou verwachten vanuit de MINI-fabriek met een kleine stijging in de performance inclusief emissiebeheersing, maar dan zonder de dealerprijs.

Manic X is geheel bespoke en biedt alleen kleine aanpassingen in de software. De tune is uitermate geschikt wanneer u uw auto deelt met uw vrouw of kinderen en bijvoorbeeld één enkele tune wilt kiezen via de SPS switch. U kunt hierdoor kiezen uit wel of geen tuning. Voordat we de installatie van Manic software doorvoeren, bevelen we altijd een technische check van uw MINI aan naast de installatie van verbeterde NGK-bougies.

Pre-Set Tuning by Manic Motorsport

De volgende stap is Pre-Set Tuning. U zult wellicht gelezen hebben dat er een keuze is tussen stage 1, 2, 3 of 4. De verschillen tussen de stages zijn gebaseerd op de mate waarin uw MINI is aangepast met specifieke hardware-upgrades. Op de productpagina kunt u zelf aangeven welke opties en wensen u precies heeft.

Voordat we de installatie van Manic software doorvoeren, bevelen we altijd een technische check van uw MINI aan naast de installatie van een nieuwe en grotere interkoeler en verbeterde NGK-bougies. Heeft u een cold air intake en volledige uitlaat met 200/100 cells of de-cat downpipe geïnstalleerd, dan kunt u eenvoudig de stap naar stage 2 maken. Stage 3 en 4 zijn volledig afhankelijk van specifieke installaties, zoals een hybride turbo, methanolinjectie of andere unieke opties, en alleen op aanvraag verkrijgbaar.

 • Stage 1 – Ontwikkeld voor dagelijks straatgebruik en serieuze enthousiastelingen
  3 prestatiemodi plus een stock modus
  Een preset, regionaal, volledig schakelbare tune met een drie modi setup. Geschikt voor gebruik met lage / midden / hoge boost-instellingen met variabele brandstofkwaliteiten. De emissieregeling is gewijzigd om eventueel een sport- of de-cat downpipe te installeren. Klanten die specifieke hardware-upgrades toevoegen zoals een intercooler of cold air intake zullen de voordelen direct zien zonder de noodzaak van een re-tune en krijgen daarbij geen meldingen op het dashboard. Ideaal voor dagelijks rijplezier!

 • Stage 2 – Ontwikkeld voor straatgebruik, track days & sprintevenementen
  3 prestatiemodi plus een stock modus
  Een preset, regionaal, volledig schakelbare tune met een drie modi setup. Geschikt voor gebruik met lage / midden / hoge boost-instellingen met variabele brandstofkwaliteiten. Stage 2 vereist het toepassen van een nieuwe intercooler, cold air intake en volledige uitlaat met 200/100 cells of de-cat downpipe. Ideaal voor dagelijks gebruik op snellere wegen en circuitdagen in het weekend.

 • Stage 3 – Ontwikkeld voor serieuze snelheidsjunkies en turbo-upgrades
  3 prestatiemodi plus een stock modus
  Stage 3 borduurt voort op de ontwikkelingen binnen stage 2 en voegt daar een nieuwe upgrade aan toe. Een hybride turbo-oplossing is het voornaamste onderdeel dat naast de tune wordt toegepast. Ideaal voor sneller straatgebruik, track days, sprintevenementen en flexibel genoeg om een massale lach op uw gezicht te zetten.

 • Stage 4 – Ultieme tuningprogramma
  3 prestatiemodi plus een stock modus
  Alleen voor de ultieme MINI-fan! Stage 4 is het ultimate MINI-programma. Met behulp van een EFR-turbo, verbeterde Manic-cylinderkop en een aantal andere aanpassingen heeft u de beschikking over een serieuze hoeveelheid power onder uw rechtervoet.

Bespoke Tuning by Manic Motorsport

De Bespoke Tuning heeft een zeer ruime invulling. U kunt uit diverse opties kiezen en deze worden al dan niet toegevoegd aan één van de vier stages die wij hierboven hebben besproken. De invulling van de vier stages is in de basis idem aan de Pre-Set Tuning.

Echter, de stages 1 tot 4 kunnen specifiek worden aangepast aan uw individuele wensen. U als klant kan kiezen uit een volledige range aan beschikbare opties en extra’s. Denk daarbij aan het verwijderen van de koude startcyclus, extra vlammen uit de uitlaat (BBQ mode), lineaire gaspedaalrespons, race brandstofmodus en meer pops & bangs (3, 5 of 10 seconden lang).

De Bespoke Tuning optie is een extra uitgave bovenop één van de vier stages. De realisatie van een bespoke tuning file kost minimaal 1 á 2 weken en wordt door Manic Motorsport in het Verenigd Koninkrijk uitgevoerd.

slider_13

Voor een goed overzicht van de mogelijkheden en de resultaten bekijk deze PDF. Mocht u specifieke vragen hebben of meer informatie wensen omtrent Manic Tuning dan horen we dat natuurlijk graag. U kunt contact met ons opnemen via onze contactpagina of de contactgegevens in de footer van de shop.